Su, insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli
öğedir. İnsan yemek yemeden haftalarca canlılığını
sürdürebilirken susuz ancak birkaç gün yaşayabilir. Kanın
%92’si, kemiklerin %22’si, beynin ve kasların %75’i
sudur. Hücrelerin yaşamsal faaliyetleri, vücut
fonksiyonlarının yerine getirilmesi vücudun su dengesinin
korunması ile mümkündür.
Bu nedenle kendiniz ve aileniz için en uygun su markasını
seçmek, sağlık açısından büyük önem taşır. Su tercihi
MARSU olanların içi çok rahattır çünkü kaynak suyumuz;
yerleşim yerlerinden uzak rakım olarak çok yüksek
konumda olan 1213 m rakımlı Tekir Yaylası mevkiinden
çıkmaktadır. Şehrin ve diğer yaşam alanlarının kirlilik
faaliyetlerinden tamamen uzakta ve direkt kaynağından
alınıp, dış etkenlerden korunarak tesisimize ulaşmaktadır
İşlenmiş gıdaların aşırı tüketimi ve sanayileşmenin
artmasıyla birlikte değişen çevresel faktörler gibi nedenler
ile vücudumuz asidik olma eğilimi gösterir. Yoğun asidik
beslenme durumunda tüm asidik atıklar vücuttan atılamaz
ve kana karışır. Kan, pH dengesini 7.35 te tutabilmek için
nötürleştirilememiş bu asitleri farklı organlara ve eklemlere
göndererek kandan uzaklaştırmaya ve pH dengesini
sağlamaya çalışır. Vücuttan uzaklaştırılmaya çalışılan bu
asitlerin bir bölümü organ ve eklemlerde birikerek çeşitli
sağlık sorunlarına neden olur. Hücre deformasyonları artar
ve kanser oluşma riski çok daha yüksek bir düzeye gelir.
Genelde et ve et ürünlerini fazla tüketen kişilerde görülen
gut hastalığı da vücudun asidik olmasıyla gelişen bir
hastalıktır.
Asidik bir pH değerinin daha alkali olmasını sağlamanın en
basit ve etkili yollarından biri kaliteli su tüketimidir.
Uzmanlar tarafından belirtilen kaliteli sular hafif alkali
özellik gösteren (ph aralığı: 7,5-8,5), ağır metaller ve
sağlığa zararlı kimyasal maddeler ihtiva etmeyen ve
dengeli mineral içeriğine sahip sular olarak belirtilmiştir.
Sodyum ve ağır metal içermeyen MARSU, 7,9 pH
değeri ile vücudunuzun alkali olmasını destekler. Doğal
Kaynak Suyumuz dengeli mineral yapısıyla çocukların
kemik gelişimine yardımcı olurken, ileriki yaşlarda görülen
kemik erimesi problemine karşı da koruyucudur.
Kaynak suyumuzun depolara alımından itibaren nihai ürün elde edilene kadar
üretimin her aşamasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılarak,
tüketicinin eline ulaşıncaya kadar gıda güvenliği ve kalite standartlarına şeffaflıkla
uyulduğunu temin ederiz. İşletmemizde ürünlerimiz tam otomatik makinelerde el
değmeden şişelenmekte olup, üst düzey hijyen koşulları sağlanarak çalışılır. Suyun
temas ettiği tüm malzemeler ultraviyole ışınlarla dezenfekte edilerek üretime verilir.
Ambalajlı sular, yönetmelik gereği ilk çıktığı haliyle temiz ve sağlıklı olmak
zorundadır. Ambalajlı su üretimi yapan tesisler Sağlık Bakanlığı'nın çok sıkı yönetmelik
hükümlerine göre ruhsat almaktadır ve sürekli denetim altındadırlar. MARSU, üretim
kapasitesinin yoğunluğuna göre değişse de, haftalık olarak Kahramanmaraş İl Sağlık
Müdürlüğü’nce mühürlü numuneler alınmak suretiyle Adana İl Hıfzıssıhha Enstitüsü
Laboratuvarlarında ve Adana Halk Sağlığı Laboratuvarlarında analiz edilmekte ve
yönetmeliğe uygun olup olmadığı incelenmektedir. 3 ayda bir ve yılda 1 kez Halk
Sağlığı Uzmanları tarafından işletmemizin saha denetimi ve suyumuzun denetim izlem
analizleri yapılmaktadır. Bu da MARSU’nun; halk sağlığı açısından risk taşımadığı
yönünde bir güvencenin var olduğu anlamını taşımaktadır.
MARSU kaynağının lokasyonu ve yapısı itibariyle özel bir doğal kaynak
suyudur. Ulusal olarak çalışan bir firmayız ve Türkiye içerisinde 70 bayimiz vardır.
MARSU sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda dünyanın birçok yerinde de tercih
edilmektedir. Bu bağlamda yaklaşık 30 ülkeye ihracaat yapmaktayız.